El Sindrome Visual Informàtic – Què és, com detectar-lo i com prevenir-lo!

October 1, 2014

Tornar a la feina i a l’escola després de les vacances també suposa tornar a passar hores i més hores davant d’un ordinador, un mòbil, una tauleta, un e-book, una consola…. Fins a més de deu hores al dia!

 

La nostra rutina diària està envaïda per tota mena de pantalles. Però com afecten els nostres ulls?

Picor, ulls vermells, sequedat o visió borrosa són símptomes directament relacionats amb la Síndrome Visual Informàtica, en aquest post us explicarem com detectar i evitar la SVI.

 

Com detectar el Síndrome?

Si pateixes algun dels símptomes que hem esmentat abans pots fer el  test del Síndrome Visual Informàtic creat pel Colegi d’òptics i optometristes de Catalunya. Fes clic aquí!

 

Com prevenir-lo?

Les pantalles són ja una part inevitable de la nostra vida quotidiana i professional, de manera que avui dia és pràcticament impossible evitar l’exposició visual a aquests dispositius. Però sí podem seguir una sèrie de consells per reduir i prevenir el Síndrome Visual Informàtic.

 

  1. Regla del 20-20-20. Apartar la mirada durant 20 segons cada 20 minuts enfocant a una distància de 20 peus (6 metres)

  2. Il·luminació. Evitar els reflexos en la pantalla, especialment de llums superiors o finestres. Podem fer servir un filtre antireflector en la pantalla

  3. Postura. L’ergonomia és bàsica per aconseguir un bon rendiment visual

  4. Posició de la pantalla. El monitor ha d’estar per sota de l’alçada dels ulls. O la part superior del monitor a l’alçada dels nostres ulls.

  5. Parpelleig. Forçar el parpelleig voluntari o mantenir tancats els ulls 20 segons de tant en tant. Evitar ambients molt secs per calefacció o aire condicionat.

 

Existeixen vidres amb protecció per pantalles?

 

A part de realitzar les pràctiques que comentem a dalt per prevenir el SVI també existeixen vidres que filtren la llum que desprenen els dispositius electrònics, anomenada llum blava.

 

Tractament Energy. INDO. El fabricant nacional INDO presenta aquest nou tractament que ofereix una màxima protecció davant les radiacions infraroges, UV i de llum blava, tant en exteriors com en zones d’interior. Aquesta protecció ens permet gaudir d’una visió sana i nítida, millorar el nostre confort visual, prevenir l’envelliment prematur de la pell que envolta els ulls i evitar l’insomni a causa de l’ús excessiu de dispositius electrònics. Parella de vidres monofocals per 97€, amb muntura mó 117€.

 

Tractament Prevencia. ESSILOR. Crizal Prevencia és un tractament que filtra de forma selectiva la llum perjudicial, UV i blava, al mateix temps que deixen passar la llum necessària per la nostra visió. Crizal Prevencia bloqueja el 20% de la llum blava-violeta nociva, reduint l’índex de mort cel·lular en la retina en un 25% i proporciona 25 vegades més protecció front els rajos UV que si no es portés res. Parella de vidres monofocals per 187€.

 

Si vols més informació no dubtis en contactar amb els nostres òptics.

Please reload

Destacats

La Sara va a Senegal!

June 7, 2019

1/7
Please reload

Posts Recents

May 24, 2019

November 30, 2018

September 17, 2018

Please reload

Arxiu
Please reload