L'escola i la vista!

September 14, 2015

S’estima que d’un 15 a un 30% de les dificultats d’aprenentatge que presenten els nens estan relacionades amb un problema d’eficàcia i/o de percepció visual.

 

La visió és un procés complex i fonamental en l’aprenentatge escolar. Més de dues terceres parts de la informació que reben els estudiants arriben al cervell a través del sistema visual.

Els ulls són els sensors que recullen la informació del nostre entorn però només són part de tot el procés visual. Aquesta informació captada ha de ser coordinada, ordenada, comparada i processada pel cervell, i és allà on realment aconseguim veure.

 

Tant la lectoescriptura tradicional com l’ús generalitzat de les tecnologies de la informació i de la comunicació exigeixen al sistema visual un major nivell de rendiment. Les activitats escolars impliquen passar molt temps en visió propera, cosa que requereix unes habilitats visuals i perceptives que permetin llegir ràpidament i comprendre bé el que es llegeix. Qualsevol interferència visual és un gran factor de risc en el fracàs escolar.

 

El que fa un optometrista davant d’un problema d’aprenentatge és investigar, detectar i diagnosticar les dificultats escolars que estan causades directament per una manca de les habilitats visuals necessàries per la lectoescriptura i proposar els tractaments òptims per restablir la funció correcta.

 

 Font: Coooc

Please reload

Destacats

La Sara va a Senegal!

June 7, 2019

1/7
Please reload

Posts Recents

May 24, 2019

November 30, 2018

September 17, 2018

Please reload

Arxiu
Please reload