Curiositats sobre la oïda!

March 17, 2016

 El cos humà és molt complex i l'oïda és una part molt important. T'expliquem algunes curiositats sobre l'oïda i l'audició. Segurament algunes de les característiques de la teva pròpia oïda et sorprendran.

 

  1. En l'oïda es troba l'os més petit del cos humà. Té una longitud d'entre 2,5 i 3 mm i es diu estrep.

  2. Les orelles i nas mai paren de créixer. Els teixits cartilaginosos del nas i les orelles, són els únics que no deixen de créixer després que la persona hagi passat la pubertat.

  3. Les orelles compleixen una funció molt important, captar i transmetre el so, però si el cervell no desxifrés la informació que li arriba, no serviria de res.

  4. L'oïda no descansa mai, fins i tot quan dormim està escoltant tot el que passa al voltant, però el cervell ignora sons quan no li interessen i ens altera si ho creu necessari.

  5. El volum del so es mesura en decibels (dB). Als 120dB el so pot causar dolor, si escoltéssim un so de 180 (com un coet enlairant) podria fins i tot causar la mort.

  6. La cera que formen les orelles és necessària. Tot i que la majoria de les persones tenim molt afany per eliminar la cera per complet, aquesta és creada pel nostre cos com a mesura de protecció de gèrmens i bacteris, quan fa mala olor és perquè a més està complint la seva funció d'allunyar insectes de l'oïda. En cas que s'hagi creat massa cera i un tap obstrueixi el nostre conducte, caldria assistir a un centre mèdic per eliminar-la, però si això no passa no cal preocupar-se molt per eliminar-la tota .

  7. L'oïda està protegit per l'os més dur del cos humà , l'os temporal.

  8. Els fumadors tenen un 70% més de probabilitats de patir pèrdues auditives que els no fumadors .

  9. Tots sabem que hi ha les al·lucinacions visuals, però tenim menys present el fet que també es poden tenir al·lucinacions auditives.

  10. L'oïda ajuda a assaborir els aliments. Per l'orella mitjana passa un nervi anomenat corda del timpà que és l'encarregat de recollir la sensibilitat gustativa; connecta la llengua amb el cervell. Per aquesta raó un problema en aquesta part de l'orella podria ocasional l'alteració del gust.

Please reload

Destacats

La Sara va a Senegal!

June 7, 2019

1/7
Please reload

Posts Recents

May 24, 2019

November 30, 2018

September 17, 2018

Please reload

Arxiu
Please reload