Menja pels ulls!

La vista es un dels sentits més importants per les persones. Segons un estudi realitzat recentment per l’institut Max Planck amb persones de 13 cultures diferents el 80% de les sensacions que reconeixem les percebem a través dels ulls.

 

La OMS (Organització Mundial de la Salut) estima que a l’any 2020 la xifra de persones amb discapacitat visual podria rondar els 360 milions incloent entre 80 i 90 milions de cecs.

 

La bona noticia es que el 80% dels casos de ceguera son evitables, segons les dades de la propia OMS be perquè son el resultat d'afeccions previsibles o bé perquè poden tractar-se i recuperar la visió.

 

A l'actualitat l'ús constant de tecnologies i la dependència d'ordinadors, televisió i altres aparells utilitzats al treball i vida quotidiana augmenten el perill de patir afeccions oculars que repercuteixen negativament en la qualitat de vida de les persones.

 

Seguir uns hàbits saludables com a una bona alimentació pot ajudar a prevenir complicacions i evitar perills innecessaris en una part tant important de l’organisme com son els ulls.

Saber quin tipus d'aliments ajuden a mantenir una bona visió pot ser molt útil. 

 

Els Verds, fruites i verdures!

 

ESPINACS: Conté beta-carotens indispensable per a la formació de vitamina A. Aquesta vitamina genera retinol que contribueix a la formació de la retina i preveu complicacions com el síndrome de l'ull sec. Altres aliments d'aquest tipus beneficiosos per a la vista son les bledes, l'escarola, l'api o l'enciam.

 

MELÓ: Fruites verdes,taronja i groga també son molt riques en vitamina A i beneficioses per  la salut ocular. Si t'agraden les fruites més tropicals el mango també pot ser un bon aliat.

 

PASTANAGA: Aquesta hortalissa es un dels productes més rics en beta-carotens i vitamina A. A mes a mes conté vitamina C i B1 i minerals com el potassi i el iode que son antioxidants. 

 

TARONJA: La vitamina C que conté es un antioxidant eficaç per paliar el deteriorament produït per l'envelliment i els radicals lliures, reestructurant el col·lagen i prevenint d'aquesta manera complicacions com les cataractes o la vista borrosa Idèntics beneficis aporten altres fruites com la maduixa i el kiwi.

 

PEBROT: Es un aliat perfecte per a la prevenció de problemes oculars. Alt contingut en vitamina C.

 

JULIVERT: Es un dels productes mes recomanats en dietes que busquen elevar els nivells de vitamina C, pel que també contribueix a conservar una bona salut visual.

 

 

Visca el formatge!

 

La llet i els seus derivats tenen un alt contingut en Vitamina A, aquesta vitamina ens ajuda a mantenir sana la conjuntiva, la membrana transparent que cobreix la porció anterior del globus ocular al voltant de la còrnia. 

 

 

A la mar!

 

SALMÓ I BACALLÀ. Els dos peixos tenen un alt contingut en omega 3 ajuda a disminuir el perill de ceguesa. Aquests greixos poli-insaturats també son uns grans aliats per la salut visual de la gent gran ja que paren la degeneració macular.

 

 

A més a més de consumir aliments que ajuden a conservar una salut de la visió es necessari realitzar revisions oculars regulars ja que es la millor forma de prevenir qualsevol tipus de patologia o complicació de la vista. Si fa temps que no et fas revisions vine als nostres centres i et farem una revisió! 

 

 

Please reload

Destacats

La Sara va a Senegal!

June 7, 2019

1/7
Please reload

Posts Recents

May 24, 2019

November 30, 2018

September 17, 2018

Please reload

Arxiu
Please reload