"Sin palabras" una cafetería diferent

  

Estem acostumats que siguin els sords els que s'adaptin al nostre sistema. Ells són els que fan tot l'esforç per entendre'ns, per a llegir-nos els llavis, per parlar sense haver escoltat mai una paraula...

 

No obstant això, existeix un cafè al món en què l'esforç l'hem de fer els que hi sentim bé. Aquest cafè situat a Colòmbia, és l'únic establiment del país i el segon de Llatinoamèrica d'aquest tipus. A Madrid va existir un d'unes característiques similars, però va tancar fa anys.

 

i ... Quines són les característiques d'aquesta cafeteria?

 

El primer lloc, el terra és de fusta i permet la vibració de so perquè les persones sordes puguin gaudir de la música. A més, els vídeos musicals que es reprodueixen a les pantalles tenen la seva traducció a llengua de signes.

 

Les cartes de beguda i menjar estan en llengua de signes i t'animen a fer que demanis en aquesta llengua encara que mai l'hagis fet servir. És llavors quan t'adones de la dificultat i et pots imaginar què passaria si el món fos al revés. Si la majoria de gent fos sorda i la minoria fossin oients? Si tu fossis un oient en un món de sords és a tu a qui dirien discapacitat, i és que la discapacitat no està en un mateix sinó en l'entorn.

 

T'has quedat amb ganes d'entrar en aquest cafè? Al nostre país no tenim un bar similar, però sí que hi ha associacions en què pots aprendre llengua de signes.

 

Pots visitar el Facebook del Cafè Sin Palabras fent clic aquí!

 

 

Please reload

Destacats

La Sara va a Senegal!

June 7, 2019

1/7
Please reload

Posts Recents

May 24, 2019

November 30, 2018

September 17, 2018

Please reload

Arxiu