AQUEST ESTIU CUIDA LES TEVES OÏDES

Ara que arriba l’estiu, comencem a pensar en les vacances, la platja, el banyador, gaudir del temps amb els familiars i amics, però el que pensem menys és que, si no ho tenim en compte, els canvis d’activitats poden fer mal la nostra salut. En aquest cas parlarem de la salut auditiva. Tot l’any hauríem de cuidar les nostres oïdes, però és a l’estiu quan hem de tenir més cura; calor, humitat, festes… Aquí et donem una sèrie de pautes per a no tenir problemes amb les teves orelles aquest estiu:

 

  • L’aigua! amic i enemic! Aquest element que ens refresca tant a l’estiu, si s’acumula a l’oïda pot ocasionar infeccions que molt sovint són difícils de treure i poden arribar a complicar-se. Sempre que surtis de l’aigua, neteja la teva orella per la part de l’exterior. Només cal una tovallola, recorda que els bastonets son perillosos i és millor no fer-ho servir. És més importat netejar-se les oïdes si ens banyem a rius, llacs, mars… Aquest llocs no estan controlats i poden ser més perillosos. Si ets una persona amb les orelles sensibles i normalment tens otitis, et recomanem portar sempre que vagis a l’aigua uns taps a mida.

 

  • Els canvis de pressió atmosfèrica. Quan pugem a l’avió, escalem una muntanya… o inclòs per carretera podem notar aquella sensació de taponament a les oïdes. Un simple xiclet, mantenir la boca oberta, badallar o empassar saliva poden ajudar-nos a evitar aquesta sensació. En cas de fer activitats aquàtiques de immersió com submarinisme es molt importat seguir les instruccions dels instructors i fer la maniobra de valsava correctament. Aquestes mesures evitaran que  es facin mal els nostres timpans. També pots utilitzar els taps especials per viatjar en avió de Multiopticas. 

 

  •  Exposició al soroll. Això és important tot l'any, no obstant a l'estiu tendim a tenir més excessos. Les festes dels pobles amb les orquestres, batucades, concerts, focs artificials, escoltar música per relaxar-se i agafar forces per a la resta de l'any pot ser perillós. En cas d'acudir a festes o concerts procura no posar-te prop dels altaveus, i si saps que estaràs molt temps exposat al soroll utilitza protecció. Si el teu lloc de treball és molt sorollós com una discoteca utilitza taps per protegir les teves oïdes, no valen excuses, existeixen taps especials per a cada situació. Intenta no utilitzar auriculars de botó i no posar el volum massa alt.

 

Amb aquests consells ja estàs preparat per a l'estiu, ara relaxa't i a gaudir!

 

 

 

Please reload

Destacats

La Sara va a Senegal!

June 7, 2019

1/7
Please reload

Posts Recents

May 24, 2019

November 30, 2018

September 17, 2018

Please reload

Arxiu
Please reload