Com cuidar la teva audició... Si ets músic!

 

Nombrosos estudis indiquen que estar sotmès a un volum del soroll excessiu pot danyar la nostra audició, el que sovint oblidem degut en part al seu ritme i harmonia és que la música alta causa els mateixos efectes en les nostres oïdes. Pel que fa a pèrdua auditiva, les nostres oïdes no diferencien entre soroll i música. Els instruments poden arribar a un volum d'entre 80 i 110dB que s'accentuarà si hi ha diversos instruments sonant alhora. Per això, i perquè l'audició és molt important, si passes molt temps en entorns musicals, hauries de tenir en compte els següents consells:

1. Reduir el volum de l'instrument o instruments en els assajos llargs.

Hi ha diverses opcions com utilitzar sordines per a instruments de vent i corda o amortidors per a instruments de percussió.

2. Reduir el temps d'exposició.

En els assajos, planificar sessions que combinen música més tranquil·la amb música més intensa, i fins i tot activitats que no requereixin l'ús de l'instrument.
En llargs períodes d'assaig fer descansos en ambients silenciosos.

3. Reduir el volum dels auriculars.
En cas d'assajar o escoltar música freqüentment amb auriculars, és important utilitzar uns auriculars que aïllin de l'entorn per no haver de pujar el volum innecessàriament. Millor utilitzar auriculars on-ear o over-ear en lloc dels auriculars de botó.

4. Ús de protecció auditiva.
Hi ha diversos tipus de taps, des dels taps de cera o escuma (no recomanat per a música ja que la distorsionen), fins als taps fets a mida amb filtre especial. Molt recomanats en el cas de ser assidus a concerts, festivals, discoteques ... Si vols més informació dels taps a mida fes clic aquí!

 

5. Audiometria anual.

Per als músics l'audició és un dels nostres majors tresors, per això, hauries de controlar la teva audició almenys un cop l'any per comprovar que tot és correcte.

 

El soroll és acumulatiu, per tant hem de tenir en compte totes les activitats que realitzem en què el soroll alt ens pot afectar l'audició. Aquí s'exposen en algunes d'elles com escoltar música o concerts, però pot ser que vostè realitzi un altre tipus d'activitats en què hagi de cuidar la seva audició com classes de dansa o carreres en circuit de cotxes, motos... Si vols més informació sobre com cuidar les teves oïdes en situacions  concretes no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres!

 

 

 

Please reload

Destacats

La Sara va a Senegal!

June 7, 2019

1/7
Please reload

Posts Recents

May 24, 2019

November 30, 2018

September 17, 2018

Please reload

Arxiu
Please reload