Esta sempre, però no el notem ni el veiem... el soroll!

Avui 25 d'abril de 2018 és el Dia Internacional de Conscienciació contra el Soroll. En aquest dia s'anima a les persones a prendre accions contra el soroll molest en els llocs on treballen, viuen i juguen.

 

El soroll es invisible i molt sovint ni ens donem compte que està present a la nostra vida. Us imagineu una vida en complet silenci? Deixar de sentir el vent o el mar... Aparentment el soroll no sembla perillós però hem de saber que pot danyar la nostra audició de moltes formes i és una de les causes principals de la pèrdua d'audició.

 

El soroll pot causar pèrdua d'audició

 

Hi ha sorolls i sons en el nostre entorn que poden fer perillar la nostra audició si estem exposats constantment. Per exemple treballar en entorns molt sorollosos com fàbriques, concerts, aeroports, etc, i no protegir les nostres orelles pot desencadenar a una pèrdua auditiva.  

 

A les persones no ens agraden els sorolls alts o els sons intensos, les nostres oïdes són estructures delicades i complexes que es danyen amb facilitat. Estem exposats al soroll en el treball, al soroll del tràfic al carrer i escoltar música o anar a clubs nocturns o concerts on el volum és massa alt.

 

Estar exposat a un nivell de soroll continu de 85 dB pot produir danys d'audició, aquest és el nivell de so del tràfic intens. Els martells d'aire comprimit produeixen un nivell de so d'uns 100 dB i els concerts de rock gairebé sempre arriben als 110-120 dB - la mateixa intensitat de so es pot produir fàcilment en els auriculars. Us imagineu el que pateixen les nostres oïdes?

 

Què puc fer? 

  • Si el teu lloc de treball és molt sorollós com una discoteca o taller, utilitza taps per protegir les teves oïdes, no valen excuses, existeixen taps especials per a cada situació.

  • Intenta no utilitzar auriculars de botó i no posar el volum massa alt. 

  • Evita tenir molts aparells sorollosos encesos al mateix temps. 

  • Acudeix als nostres centres a fer-te una audiometria preventiva un cop a l'any, sobretot si tens familiars amb problemes d'audició. 

  • Si ets músic revisa els nostres consells especials per a músics fent clic aquí.

Vols més informació sobre els sorolls o com gestionar la pèrdua? T'interessaria tenir consells de primera mà sobre com cuidar les teves oïdes?

 

Contacta amb la nostra especialista en audiologia, ella podrà aconsellar-te sobre com cuidar les teves oïdes i ajudar-te amb els dubtes que puguis tenir. Fes clic aquí!

 


 

 

 


.

Please reload

Destacats

La Sara va a Senegal!

June 7, 2019

1/7
Please reload

Posts Recents

May 24, 2019

November 30, 2018

September 17, 2018

Please reload

Arxiu
Please reload